Week 5: Held Marleen Mol

Deze week is onze held van de Molenloop Marleen Mol. Marleen is een fanatiek sportster die zich na jarenlang gegeven te hebben aan het roeien nu zichzelf voornamelijk uitdaagt in andere sporten. Zo doet ze het laatste jaar fanatiek aan trailrunning, een vorm van hardlopen over onverharde paden en door heuvelachtig terrein. Met haar talloze wedstrijd en coach ervaring zijn we benieuwd naar haar adviezen en geheim achter haar winnaarsmentaliteit. We stelden haar een paar vragen.

C:\DCIM\101GOPRO\GOPR4031.GPR

Hoeveelste jaars Skadiaan ben je? Uhm… Lichting 010 🙂

Kan je een korte samenvatting geven van je tijd op Skadi? Toen ik op Skadi aankwam ben ik gelijk ingestroomd bij Middengroep Dames, ik mocht geen Eerstejaarsdames meer doen omdat ik al een keer geblikt had. Een jaar in de 4- development klassement gedaan, 2e plek in het klassement gehaald. In oktober naar de Head of the Charles in Boston geweest. Het jaar daarna vooral in de 4- gevaren, naar Henley Women geweest en als hoogtepunt zilver op het FISU WK in Rusland. Daarna gecoacht, in het 141ebestuur gezeten, nog meer gecoacht, een half jaar Ouderejaarsdames geroeid (niet gewonnen wel gelachen), en nog meer gecoacht.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Buiten spelen! Rennen, fietsen, boulderen, in bomen klimmen, over de Skiberg struinen, stenen gooien, door modder ploeteren en knokken.

Doe je weleens mee aan wedstrijden? Roeiwedstrijden nog af en toe als invaller of als veteraan! Fietsen doe ik nog maar een jaartje, wel de Red Bull Kop over Kop meegedaan, dat smaakte zeker naar meer! (ben wel een mooiweerfietser.) Sinds afgelopen najaar een paar trailrun-wedstrijden gedaan, stuk voor stuk één groot avontuur! Nu het weer zomertijd is wordt elke maandagavond een fietswedstrijd; hoe lang kan ik bij de grote mannen blijven op de N-weg met de Skadi Maandagavond?! Adrenaline-rush gegarandeerd.

Wat vind je daar leuk aan? Ik hou van competitie en mezelf slopen 🙂 (en soms misschien anderen ook een beetje).

Hoe ging je eerste marathon? Wat heb je ervan geleerd? Als een zonnetje… Ik heb ervan geleerd dat als je de dinsdag voor de zondag van De Mooiste besluit mee te doen dat niet leidt tot een al te rappe tijd. Bijzondere ervaring, jezelf 141 keer tegenkomen, en de ergste spierpijn ooit. Was geweldig dus!

Wat heb je geleerd van je tijd als roeier/coach/fietser/trailrunner? Met een crazy-button en wat bluf kom je een heel eind!

Wat denk jij dat de beste training is voor de Molenloop met nog 4 weken te gaan? Gewoon lekker draven en geen gedoe hoor. Beetje naar je lijf luisteren (maar niet te veel).

Voor hoeveel rondjes ga je/welk doel stel je jezelf? Een pr op de 10km; ergens onder de 50’.

Ga je samen met iemand rennen? Met Maaike Linders! Zij moet 9km voor me pacen, dan gaat de crazy button aan en wordt het de laatste km harken.

Wat lijkt je het leukst aan het hardloopfestival? Bierdrinken en billenschudden op Skadiband-hitjes!

Wat vind je leuk aan trailrunnen? Wie zou je het aanraden? Elke tocht is een nieuw avontuur; hoe veel hoogtemeters zitten erin, hoe veel modder is er, door een rivier, over stammen en stenen, op handen en voeten naar boven klauteren… en een eindtijd zegt geen reet, omdat het zo afhankelijk is van de ondergrond en omgeving. Het gaat om de ervaring (lekker cheesy ja). En ja, ik zou het natuurlijk iedereen aanraden! Kappen met asfalt (behalve Molenloop).

Waarom doe je mee aan de Molenloop? Tof initiatief, toch een beetje bij Skadi betrokken blijven, lekker draven, stok achter de deur om weer eens wat harder te rennen, tannen.

Van welke Skadibandlid ben je de grootste fan? Fangirl van de Sax-boy!