Week 3: Held Sam Rigter

Het is alweer de derde week van onze serie helden van de Molenloop. Deze week is onze held Sam Rigter, bestuurslid van Skadi en daarnaast fanatieke hardloper. We spraken hem op Skadi waar hij doordeweeks van vroeg tot laat te vinden is.

Wanneer pak je je moment om te trainen? 
Het liefst ‘s ochtend voor het ontbijt en als het uitkomt qua planning woensdagavond met de Skadi hardloopgroep. Ik liep regelmatig met m’n hardloopmaatje Stephan van Eijndhoven maar tijdens m’n bestuursjaar is dat lastig te plannen en loop ik vaker alleen.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen, en doe je weleens aan een hardloopwedstrijd mee? 
Vroeger heb ik gevoetbald. Toen ik ging studeren ben ik bij Skadi gegaan en heb ik leren roeien, daarnaast ben ik gaan hardlopen. Ik heb de Erasmus Ronde van 10km, de CPC run (halve marathon) en afgelopen jaar de Bruggenloop (15km) gelopen. De Bruggenloop ging afgelopen jaar erg goed ondanks dat ik minder getraind had liep ik toen 1:14. 
Wat is je lievelingsrondje? Vanaf mijn huis in Kralingen loop ik het liefst een rondje Kop van Zuid langs de Maasboulevard over de Erasmusbrug en dan terug over de Willemsbrug.

Hoe vind je je bestuursjaar? 
Ik vind het leuk dat je op Skadi overal als eerste van op de hoogte bent, ook bijvoorbeeld van de Molenloop, toen die begin dit jaar nog maar een beginsel was. Soms is het wel bewust kiezen waar je je mee bezig houdt en waar je naartoe gaat, ik kan niet overal tegelijk zijn. Gelukkig heb ik maar een agenda en dat geeft me veel energie om al mijn tijd in Skadi te kunnen steken.

Hoeveel rondjes ben je van plan te lopen?
Ik ben van plan om 3 rondjes te rennen, weer een 15km zoals met de Bruggenloop. Ik wil graag kijken of ik m’n tijd van toen kan verbreken.

Wanneer besloot je om mee te doen met de Molenloop? 
Vanaf het moment dat er werd gesproken over Skadi’s eerste hardloopwedstrijd!

Wat spreekt je aan aan de Molenloop? Het lijkt mij wel wat om al die Skadianen die ik altijd in een roeiomgeving zie ook eens in een hardloopomgeving te zien. Ik ben benieuwd of ze daar ook zo’n drive en commitment in het hardlopen kunnen stoppen. Daarnaast vind ik het vet om te zien waartoe Skadi in staat is, en of het de vereniging lukt om zo’n evenement neer te zetten. We organiseren natuurlijk best wel grote dingen zoals de Rottebokaal en de lustrumacitviteiten van vorig jaar maar een hardloopwedstrijd is weer een nieuwe uitdaging. We hebben geen ervaring met het organiseren van hardloopwedstrijden, ik ben benieuwd wat we hierbij kunnen neerzetten als vereniging.

Wat vind je lekker aan hardlopen? 
De runners high, dat gevoel in je lichaam van voldoening en die tintelingen, daar kan ik zo van genieten als ik onder de douche stap!