Week 1: Helden van de Molenloop

Thijs loopt graag hard door het prachtige Rotterdam

Om iedereen een beeld te geven van de Molenloop en haar betrokkenen zullen wij elke maandag een deelnemer, toeschouwer of vrijwilliger aan jullie introduceren, onze helden van de Molenloop! Deze week beginnen we met iemand uit de organisatie: Thijs de Bruijn. Thijs is eerstejaars Skadiaan en roeit in een C4+ met Heeren 1 (4x per week trainen). Hij is tevens bedenker van de Molenloop en zet zich fanatiek in om de wedstrijd tot in de nopjes te organiseren. Wij stelden Thijs een paar vragen:

Doe je zelf aan hardlopen? ‘Voordat ik ging roeien liep ik twee keer per week ’s avonds langs de Maas om de skyline van Rotterdam te bewonderen. Vanaf daar heb ik onder andere meegedaan aan de
Zevenheuvelenloop in Nijmegen.’

Hoe vind je het om de Molenloop te organiseren? ´We lopen tegen veel uitdagingen en moeten natuurlijk vanaf nul beginnen maar dat maakt het gelijk ook heel leuk. We kunnen het evenement namelijk zelf invullen en alles zelf bedenken! Ik vind het mooi hoeveel tijd iedereen er voor vrij maakt en dat we als een groep de uitdaging aangaan!´

Hoe ben je op het idee gekomen om met een hardloopwedstrijd geld op te halen voor de huisvesting van Skadi? ‘Tijdens de afroeiperiode (introductieperiode) werd mij duidelijk waarom Skadi moet worden verbouwd en ik vroeg mij af wat ik hier zelf voor kon doen. Zo kwam ik tijdens de afroeidag op het idee. Ik genoot daar enorm van de sportieve en gezellige sfeer en ik dacht hoe leuk zou het zijn om ook zo’n dag te organiseren, met een grote groep mensen samen te sporten en dan met de verbouwing van Skadi centraal.’